lørdag 23. mai 2009

Kristne for FrP og aktiv dødshjelp?

Fremskrittpartiet har i sin vekst til å bli landets største opposisjonsparti og ikke-sosialistiske parti hentet støtte fra mange kretser, også i bemerkelsesverdig omfang fra verdikonservative kristne. Miljøene rundt den ultrakonservative NORGE IDAG og den konservative Dagen lukter FrP lang vei. Nå blir det interessant å se hvor langt beundringen for Siv Jensen rekker etter at Fremskrittspartiet på sitt landsmøte har vedtatt å programfeste rett til aktiv dødshjelp. Kriteriene skal i følge partiet være strenge, men en viktig barriere er likevel brutt.

Hva skal vi tilby mennesker som nærmer seg livets endestasjon; en avkortet reise eller omsorgsfullt følge de siste vanskelige skritt og pust? Ikke på noe stadium i livet stilles vi overfor en større prøve til å vise medmenneskelighet enn nettopp her.

Motspørsmålet er om det er medmenneskelig å nekte hjelp til et medmenneske som ber om å få avkortet sine lidelser.

Men tyngdepunktet ligger i livets hellighet og ukrenkelighet, og i Bibelens ord om å ta seg av de svake og, gråte med de gråtende og lide med de lidende.

Hvis Fremskrittspartiet beholder sin støtte hos konservative kristne, er det et under som ligger langt utenfor det bibelske format.